Lomtalanítás – 2017. május 15.

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁS

A 2017. ÉVI LOMTALANÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

A lomtalanítás időpontja Kékkút községben: 2017. május 15.

A lomtalanítás problémamentes lebonyolításának érdekében kérjük, hogy a feleslegessé vált lomokat, a kütyüben a Tájházzal szemközti füves részen a konténerben helyezzék el
2017. május 15-én.

 

Nem lehet kihelyezni a lomtalanításkor kommunális hulladékot, építésből-bontásból származó anyagot (ajtó, ablak, szigetelőanyag, stb.), törmeléket, hulladékká vált gumiabroncsot, kerti, valamint zöldhulladékot, akkumulátort és gyógyszereket, festéket és olajos flakonokat, elektronikai hulladékot. Ezeket a NHSZ Tapolca Nonprofit Kft. nem szállítja el.

A lomtalanításkor lerakható hulladékok típusai:

  • bútorok (asztalok, székek, szekrények, matracok), fából készült használati tárgyak
  • szőnyegek, textil
  • műanyag padlók, kerti bútorok, elhasznált kerti medencék, nagydarabos műanyag játékok
  • a lomtalanítás során olyan háztartási hulladék helyezhető ki a gyűjtőhelyre, amely a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladja.

Továbbá tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a településen belüli hulladék szállításával kapcsolatban a szállítmányozási vállalkozókat keressék.

Fontos, hogy a lejárt szavatosságú, hulladékká vált gyógyszerek a gyógyszertárakban adhatóak le, a hulladékká vált gumiabroncsok és elektronikai hulladékok leadására a gyártónál, kereskedőknél, vagy a speciális átvevőhelyen nyílik lehetőség. 

Az ingatlanok elé kirakott lomokat, a hulladékszállító cég nem szállítja el, annak elszállítási költségét az Önkormányzat nem tudja vállalni!

Kékkút, 2017. április 20.

                                                                              Pék László sk.
                                                                                   polgármester

 

A tájékoztató PDF formátumban innen tölthető le.2017. április 20.